Tuesday, January 28, 2014

Alhamdulillah...dah dapat kerja

With the name of Allah, the Most Gracious the Most Merciful..
Salam alaik to all readers..

Sebelum ni saya share pengalaman kerja sebagai management trainee sebaik saja lepas grad. Almaklum-lah masa tu excited nak cari kerja. Pernah jugak kerja kedai dobi, tapi saya tak pernah cerita kat sini. Dua kisah pengalaman saya interview tapi tak sesuai dengan saya. Dan...alhamdulillah, interview ketiga, rasanya takda masalah dengan kerja atau tempat kerja ni. Interview pun berjaya, alhamdulillah...

InsyaAllah, 5 february adalah tarikh saya lapor diri kat bp Healthcare, Glenmarie, Shah Alam. It is on my birthday...! Hopefully, sume ok kat sana nanti. Nasib baik, saya rasa mudah je semuanya...dengan pertolongan Allah. Kat sana pun ada kawan, kakak usrah, sepupu pun dekat jugak. So,, pape nanti ada la tempat bergantung jugak (selain Allah, pergantungan yang tertinggi).

Sayang rasanya nak tinggal kedah... huhu... Saya baru jatuh cinta dengan kuliah hadis dan qasidah Sheikh Zainol Asri, ada sahabat-sahabat yang baik dan sama-sama mahu berusrah, dan lagi satu kelas tajwid kat kampung saya baru je 3 minggu. Aduhhhh...sayangnya nak tinggal... Kat shah alam nanti macam mana.. dengar kata, banyak majlis ilmu,, tapi kena rajin mencari. Lagi satu harapan, semoga kat sana ada sahabat yang mahu menemani mencari ilmu. Kalo sorang-sorang susah jugak la nak cari...

Okay...kerja dah dapat,, so....next??? should I think about marriage?? Hurmm...umo dah 24, pada saya dah terlalu tua dah.. InsyaAllah, semoga bertemu jodoh yang soleh... Ameen ya Robb...

4 comments:

  1. Salam, awk keja position apa kt bp glenmarie? Sy bru nk start kt tmn megah tu

    ReplyDelete
  2. Salam, awk keja position apa kt bp glenmarie? Sy bru nk start kt tmn megah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam... sorry baru reply.. sy staff nurse.

      Delete
  3. Assalamualaikum..keje di bp ok ke..saya pun dpt interview kali kedua di bp as staff nurse..

    ReplyDelete