Tuesday, May 22, 2012

Kenali Diri Melalui Kaedah Metafizik (Tarikh Lahir)

Macam-macam yang diajar masa sesi micro teaching kami.. Ni antara yang menarik minatku..,, belajar mengenali diri melalui kaedah metafizik. Tapi,, si pembentang tajuk ni dah pesan, jangan percaya bulat-bulat. mungkin ada yang betul, dan ada jugak yang tak betul berdasarkan sikap kita. sebab kaedah ni tak semestinya tepat untuk setiap individu. Jadi inilah hasilnya untuk kiraan tarikh lahir 5 Februari 1990. 

Kod : 8

Kekuatan
Seorang yang aktif di kalangan rakan-rakannya, menjadikannya seorang yang terkenal. Sangat pendiam, konservatif dan pasif. Bertanggungjawab dan sangat bermoral. Seorang yang boleh dipercayai. Biasanya adalah penyelesai masalah. Tidak akan mempermainkan orang lain.

Kelemahan
Kadang-kadang kabur dalam apa yang dilakukannya. Individu ini perlu pintar. Dari segi luaran nampak kuat tetapi sebenarnya seorang yang berhati lembut. Sangat berhati-hati dan percaya kepada perspektif diri yang kuat dan ini akan menyebabkan hilang sesuatu peluang. Juga, anda sentiasa tercari-cari dan sibuk emlihat-lihat sesuatu, anda kadang-kadang tidak tahu apa yang anda cari sebenarnya. Jadi, berhati-hatilah untuk tidak membuang masa melayan perkara-perkara yang tidak bermanfaat atau tidak berfaedah. 

Perkara yang harus diperbaiki
  1. Belajar membuat keputusan berdasarkan keperluan sendiri daripada mengikut keperluan orang lain.
  2. Jangan buang masa melayan perkara-perkara yang tidak berfaedah
 
Huhu...betul ke??? hurmm..mungkin lain kali saya boleh share penerangan untuk kod lain serta cara pengiraan sekali... kalau sempat la... ^________^

No comments:

Post a Comment